Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz ilk olarak 1932 yılında Haykıran Köyü merkezinde Eğitim ve Öğretime başlamıştır.  Okulumuz 1997 yılında tüm ilkokul ve ortaokulların birleştirilmesi ile ilköğretime dönüşmüş ve 1988 yılında Köy Tüzel Kişiliği tarafından eğitim öğretim faaliyetleri için bağışlanan 11500 metrekarelik arsaya Hayırsever Adem SAATÇİ tarafından 400 metrekarelik alana;3 sınıf 1 idari odası 1 öğretmenler odası 1 personel tuvaleti 2 tane kız ve erkek öğrenci wc'leri ile 80 metrekarelik alana 1 lojman yapılmıştır.Haykıran Ortaokulu ile birleşerek Haykıran Adem Saatçi İlköğretim Okulu adını almıştır. 2012 yılında 4+4+4 eğitim sistemi ile ilkokul ve ortaokul birbirinden ayrılmış ve okulumuz 6 sınıf ve 1 ana sınıfı  ile birlikte Haykıran Adem Saatçi İlkokulu olarak köy girişindeki binada eğitim öğretime devam etmiştir.

Okulumuzda taşımalı ve normal eğitim yapılmaktadır. Taşıma kapsamında Turgutlar mahallesinden toplam 2 öğrenci taşınmaktadır.

Okulumuzda 6 adet derslik ve 1 adet anasınıfı bulunmaktadır.2 adet daha hayırsever tarafından ilave derslik yaptırılmıştır.Daha önce lojman olarak kullanılan bölümün 2012 yılında tadilatı yapılarak anasınıfına dönüştürülmüştür.2016-2017 eğitim-öğretim yılında kütüphanemiz açılmış olup öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.Anasınıfı klima ve kalorifer ile ısıtılmakta olup diğer sınıflarda kalorifer ile ısıtma yapılmaktadır.Okul bahçesinde futbol ve basketbol sahası mevcuttur.10 adet kamera sistemi ile güvenlik sağlanmaktadır.

Yayın: 22.12.2015 - Güncelleme: 10.02.2021 13:53 - Görüntülenme: 5176