T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / MENEMEN - Haykıran Adem Saatçi İlkokulu

My Book Club With My Family in Distance Education eTwinning Projesi Euro Code Week

Okulumuz öğretmenlerinden Zeliş Kurt ve kurucusu olduğu My Book Club With My Family in Distance Education eTwinning projesi kapsamında etkinlikler yaparak codeweek haftasına çalışmalarıyla katılmışlardır. Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

Ayrıca öğretmenimizin bu konudaki bilgilendirmesi ve Codeweek sayfası linkleri ektedir.

Codeweek hakkında bilgilenmek Kodlamayı öğrenmek, çevremizde hızla değişen dünyayı anlamamıza, teknolojinin nasıl çalıştığına dair ufkumuzu genişletmemize ve yeni fikirlerle yenilikleri keşfetmek için becerilerimizi geliştirip kapasitemizi artırmamıza yardımcı olur.Tüm ayrıntılar için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.

https://codeweek.eu/

http://codeweekturkiye.eba.gov.tr/

Kod Haftası (Codeweek) programlama ve diğer teknolojik aktiviteler yoluyla yaratıcılığı, problem çözmeyi ve iş birliğini teşvik eden bir taban hareketidir. Kod haftasının amacı, programlamayı daha görünür kılmak, başta öğretmen ve öğrenciler olmak üzere toplumdaki herkese kodlamayla fikirlerini nasıl hayata geçirileceğini göstermek, bu becerileri ortaya çıkarmak ve kodlama konusunda herkesi öğrenme amacıyla bir araya getirmektir. Kod haftası kapsamında katılımcılar temel programlama, robotik teknolojileri, web tasarımı, mobil uygulama geliştirme, görsel/blok programlama, bilgisayarsız etkinlikler, arttırılmış gerçeklik, giyebilir teknolojiler, 3B tasarım, yapay zekâ gibi konularda çevrimiçi ve yüz yüze etkinlikler düzenleyebilmektedir.   Kod Haftasına 2019 yılında, dünya genelinde 80'den fazla ülkede 4,2 milyon kişi katılım sağlarken Türkiye'ye 20.000'den fazla etkinlikle yaklaşık 1 milyon kişiye ulaşılmış ve Avrupa çapında en aktif katılım gösteren ülke olmuştur.  2020 yılında tekrarlanan kod haftasına ise 23.000 fazla etkinlik ile katılım sağlanmış olup, 2021 yılı için yapılan etkinliklere yönelik çalışmalara katılım artmıştır.

18-02-202118-02-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.02.2021 - Güncelleme: 20.02.2021 16:23 - Görüntülenme: 442
  Beğen | 6  kişi beğendi